Uçaklı Butik Doğu Karadeniz Yaylaları (3Gece 4Gün) Tur Programı
Kalkış Yerleri: İstanbul Sabiha Gökçen veya İstanbul Havalimanı
PROGRAM
1 Gün: İstanbul - Trabzon Gidiş Uçuşu- ÇAYELİ HAREMTEPE (ÇEÇEVA)KÖYÜ - FIRTINA VADİSİ - ŞENYUVA KÖYÜ (ÇİNÇİVA) - SAL YAYLASI - POKUT YAYLASI

Turumuz İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı veya İstanbul Havalimanında buluşmamızı takiben başlayacaktır.  Pegasus Havayolları 06:00 seferi veya THY 05:50 Seferi ile Trabzon seyahatimizi gerçekleştiriyoruz. Sabah saat 07:30`da Trabzon havalimanında buluşarak turumuza başlıyoruz.Kısa kahvaltı molamızı takiben ilk olarak Rize`nin Çayeli ilçesinde bulunan haremtepe(çeçeva)köyüne çıkıyoruz. Burası çayı ile meşhur Rize`nin en güzel çay bahçelerinden biri olup medyada gördüğünüz çay bahçesi reklamların büyük bir kısmı bu köyde çekilmektedir. Ardından yolumuza devam edip Fırtına vadisinden girip vadi üzerinde ufak bir mola vereceğiz. Burada dileyen misafirlerimiz fırtına deresi üzerinde zipline heycanı yaşayabilirler (extra).Çamlıhemşin den geçip çat vadisinde bulunan eski adı Çinçiva olan Şenyuva köyüne varıyoruz. Sevdaluk dizisinin ve bir çok yapımın çekimi burada yapıldı. Ayrıca fırtına vadisindede bir çok örneği olan kemer köprülerin en güzellerinden bir tanesi burada bulunmaktadır. 40 metre uzunluğunda ve 20 metre yüksekliğindeki Şenyuva Köprüsü`nün kemer kısmı düzgün kesme taş, ayakları ise moloz taş kullanılarak inşa edilmiştir. Köprünün yapım tarihi 1696 olarak belirtiliyor. Şenyuvadan yola çıkıp zorlu bir yolu olan fakat manzarasıyla son yıllarda en çok ilgi gören bir yayla olan Pokut yaylasına ve tam karşısında bulunan Sal yaylasına doğru yola çıkıyoruz.İlk önce sal yaylasına uğrayıp öğle yemeği molası veriyoruz. Sal yaylası içine araç yolu yapılmayan doğallığını hala koruyan bir yayla.Ardından güzel bir patika yoldan 20 dk lık doğa yürüyüşüyle 2032 rakımlı pokut yaylasına geçiyoruz. Adı Ermenice`de `rüzgar alan vadi` anlamına gelen Pokut yaylasının güney sırtında yer alan yerleşim alanları, bulutların üzerine resmedilmiş sıralı evler gibi tablo şeklinde görüntüsü güzel bir manzara keyfi yaşama fırsatı veriyor.Pokut manzarası eşliğinde tulumcumuz ve rehberimizle birlikte harika bir horon ve tulum keyfi yapıyoruz.Ardından pokutun tepe noktasına çıkıp harika bir gün batımı izliyoruz. Gün batımından sonra otelimize hareket ediyor ve odalarımıza yerleşiyoruz. Konaklama ve akşam yemeği otelimizde.
Konaklama: RİZE BÖLGESİ OTELLERİNDE KONAKLAMA

 



2 Gün: ZİLKALE - GİTO YAYLASI - BADARA YAYLASI - ŞİMŞİR ORMANI - PALOVİT ŞELALESİ

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından çat vadisine inip vadi boyunca devam ederek zilkaleye varıyoruz.Denizden 750 metre, Çat Deresi`nden ise yaklaşık 100 metre yükseklikteki, görkemli manzarasıyla ziyarete gelenleri etkilemeyi başaran kale doğa ile baş başa ve bulunduğu konum nedeniyle adeta kartal yuvası gibi bir yerde.Kaleden ayrılıp manzaralı bir orman yolundan Gito yaylasına varıyoruz.Gito,Çamlıhemşin`e bağlı,2100 metre yüksekteki bir yayla.Kito Yaylası esasında adı fakat yaygın olarak Gito kullanılıyor.Son yıllarda artık tüm yaylalarda kurulan salıncaklardan biri burdada var.Bulutlar içerisinden geçiyormuşcasına havalanan salıncak fotoğrafları çekebilirsiniz.Ardından rotamızı Badara yaylasına çeviriyoruz.Badara yaylası 1860 metre yükseklikte bulunan küçük ama güzel bir Hemşin yaylasıdır.Doğal yayla yaşamı ve kültürü halen devam eden yaylalardan biridir öğle yemeğimizi yaylada hizmet veren yayla evinden yöresel yemeklerle yapıyoruz.Horon ve tulum keyfimizi yine bu yaylada yapıyoruz.Sonraki durağımız olan şimşir ormanı çapları 32 santim ve boyları 8 metreyi bulan şimşir ağaçları ile dünyada tek olarak kabul ediliyor. Türkiye`de ise Rize ve Kastamonu`da sadece birkaç şimşir ormanı bulunuyor.Rize`de bulunan şimşir ormanındaki şimşir ağaçlarının 300 yıldan daha yaşlı oldukları tahmin ediliyor.Ardından Rize deki debisi en yüksek şelalelerden biri olan Palovit şelalesine gidiyoruz.Gür bir orman içindeki bu ünlü şelale, yaklaşık 15 metre yükseklikten akıyor.Bu dolu turumuzun ardından otelimize doğru yol alıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.
Konaklama: RİZE BÖLGESİ OTELLERİNDE

 



3 Gün: ARHAVİ ÇİFTE KÖPRÜ - MENÇUNA ŞELALESİ - ARTVİN - BORÇKA - KARAGÖL

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından turumuza başlıyoruz. İlk durağımız Arhavi çifte köprü. Resmi kayıtlarda 18 y.y. da yapılan bir köprüdür dense de yaklaşık 650-700 yıllık bir köprü olduğu sanılmaktadır. Moloz taş ve kesme taşlardan inşa edilmiştir. Tümüyle merkezkaç kuvveti ile hesap edilerek çok hassas dengeler üzerine kurulmuş bir köprüdür. Burada verdiğimiz ufak bir molanın ardından Mençuna Şelalesine doğru devam ediyoruz. Araç yolunun bitiş noktasında aracımızı park ederek asma köprüden geçip patika yoldan devam ederek 25-30 dk süren yürüyüşün ardından o muhteşem mençuna şelalesine varıyoruz. Mençuna şelalesinin yüksekliği yaklaşık 90 metre olup Türkiye`nin en yüksek şelalesidir. Doğası ile ziyaretçileri kendine hayran bırakan Mençuna Şelalesi Arhavi`nin en çok ziyaret edilen yerlerinden birisidir. Ardından Artvin Borçka Karagöle doğru yola çıkıyoruz yol üzerinde öğle yemeği molası verip yaklaşık olarak 1 saat 30 dk sonra Borçka Karagöle varıyoruz. Dünyanın en güzel göllerinden birisi olan Borçka Karagöl, Klaskur Yaylasının yakınlarında yaşanan bir toprak kayması sonucu oluşmuştur. Gölün üzerinde yer alan platforma çıkıp muhteşem bir doğa manzarası içerisinde harika fotoğraflar çekilebilirsiniz. Gölün etrafını rehberimiz ve tulumcumuz ile birlikte 30 dk süren bir yürüyüşle geziyoruz. Ardından tulum ve horon keyfi yaptıktan sonra otelimize doğru yola çıkıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.
Konaklama: RİZE BÖLGESİ OTELLERİNDE KONAKLAMA

 



4 Gün: RİZE BEZİ - KİREMİTLİ KÖPRÜ - ÇAYKARA AT ÇİFTLİĞİ - TRABZON UZUNGÖL - UZUNGÖL SEYİR TERASI - SÜRMENE BIÇAKCILIK - ÇAY FABRİKASI - Trabzon - İstanbul Dönüş Uçuşu

Otelde alacağımız kahvaltının ardından programdaki son turumuza başlıyoruz. İlk önce yöresel alışveriş yapabileceğiniz ve hediyelik eşyalar alabileceğiniz Rize bezi,Sürmene bıçakçılık,ve çay fabriklasına uğruyoruz. Ardından Trabzon Uzungöl yolunda kiremitli köprüye ve çaykara at çiftliğine uğruyoruz burada dileyen misafirlerimiz atlara binip ufak bir tur atabilirler. Yolumuza devam edip Uzungöle varıyoruz. Deniz seviyesinden 1090 metre yükseklikte bulunan Uzungöl dik yamaçları ve muhteşem bir doğa örtüsü ile doğa tutkunlarını büyüleyici bir yer.Bu muhteşem manzarayı daha güzel bir şekilde görebilmeniz için Uzungöl seyir tepesine çıkıyoruz burada bolca fotoğraf çekip öğlen yemeği molası vereceğimiz yere gidiyoruz. Yemeğimizin ardından Uzungöldeki yapay şelaleleri de ziyaret ediyoruz. Turumuzun sonunda Trabzon Havalimanına ulaşarak dönüş uçuşumuzu yapmak üzere programımızı tamamlıyoruz. Sabiha Gökçen havalimanı dönüşü yapacak misafirlerimiz Pegasus Havayolları 22:30 seferi ile, İstanbul Havalimanı dönüşü yapacak misafirlerimiz THY 22:30 seferi ile dönüş uçuşumuzu gerçekleştiriyoruz. Turumuza katıldığınız için çok teşekkür ediyor bir başka turumuzda tekrar görüşmek dileğiyle iyi yolculuklar diliyoruz.

 



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • İstanbul - Trabzon Gidiş Uçak Bileti
  • Trabzon - İstanbul Dönüş Uçak Bileti
  • Tüm çevre gezileri ve Yayla ulaşımları
  • Rehberlik
  • 3 Gece Rize otellerinde konaklama
  • 3 Sabah Kahvaltısı
  • 3 Akşam Yemeği
  • Zorunlu Seyahat Sigortası


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Tura dahil olmayan ekstra harcamalar
    ( Zipline, Rafting  vb. aktiviteler )
  • Bahşiş ve alışverişler
  • 1. Gün extra kahvaltı
  • Tüm öğlen yemekleri
  • Müze Giriş Ücretleri


Kalkış Yerleri
  • İstanbul Havalimanı (05:50)
  • Sabiha Gökçen Havalimanı (06:00)
Notlar

* SATIŞ & REZERVASYON : Satışa açık tüm turlarımıza BizceTatil.com internet adresimizden online olarak yada ofisimizi 0212 587 22 00 numaralı hattından arayarak REZERVASYON Yapabilirsiniz. Tur ödemesi, sadece Kesin Harekete geçmiş turlar için talep edilmektedir. Bu nedenle Rezervasyon ve ödeme işlemini birlikte gerçekleştirmeyi düşünüyorsanız, Ofisimizden Turun kesin hareketli olup olmadığını sorgulamanızı rica ederiz.

 * İLETİŞİM : Ofisimiz hafta içi 09:00 - 19:00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Mesai Saatleri dışında 0541 512 44 41 veya 0532 562 08 09 numaralı hattımızdan destek alabilirsiniz.

 * KESİN HAREKET & KİŞİ SAYISI : Konaklamalı Turlarımızda katılımcı sayısı en az 15 olmalıdır. Bu sayı üzerinde rezervasyon alan turlar Kesin harekete alınır. Ödeme sürecinde Turda yeter sayının altına düşülmesi halinde Acentemiz (en geç ) 3 gün kala turu iptal edebilir.

 * TUR ARACI : Tur katılımcısı 12 - 15 arası ise Minibüs araç, 16 - 31 arası ise Midibüs araç, 32 üzeri sayılarda Otobüs sınıfı araç hareket etmektedir.

 * ÇOCUK & BEBEK : Turlarımızda araç kapasitesi üzerii yolcu alınmamaktadır. Tumuzu satın alan 3 yaşından büyük tüm misafirlerimiz için koltuk tahsis edilmektedir. 0 - 2 Yaş grubu Bebekler turumuza ücretsiz ve koltuk almadan Anne kucağında seyahat edecek şekilde katılmaktadır.

 * ARAÇ YERLEŞİM PLANI : Tur araçlarımızda Rezervasyon ve Ödeme sırasına göre yerleşim planı yapılmaktadır. Ön koltuklarda oturmak isteyen misafirlerimmiz fark ödemesi yaparak bu koltukları satın alabilirler. Günübirlik Turlarda 1-2-3-4 nolu koltuklar için 30 TL, 5-6-7-8 nolu koltuklar için 20 TL ücret alınmaktadır. Diğer koltuklara ait araç yerleşimi katılımcı sayısı göz önüne alınarak otomatik yapılır. Hiçbir surette Koltuk numarası garantisi verilmemektedir. Tüm misafirlerimiz hazırlanmış araç yerleşim planına uymakla yükümlüdür.

 * PROMOSYON + KADEMELİ FİYATLI TURLARDA ARAÇ YERLEŞİMİ : Belirli kontenjanlarla belirlenmiş, Kademeli artış gösteren Fiyat uygulanan Promosyon Turlarımızda yerleşim planında satın alınan ücrete göre yerleşim yapılır. Aracın ön bölümünden başlanılara, En yüksek fiyattan satın alan yolculardan, en düşük fiyatla satın alan yolculara doğru araç yerleşim planı hazırlanmaktadır.

 * KONAKLAMA OTELLERİ : Tur planları rezervasyon aşamasında konaklama yapılacak oteller ''Ve Benzeri'' olarak belirtilmiştir. Belirtilen Otel veya bu otele denk başkaca otellerde konaklama yapılacağı anlamına gelmektedir. Tur satışı tamamlandığında tur hareketinden 3 gün önce Kesin Konaklama yapılacak otel bilgileri misafirlerimize iletilir. Rezervasyon otellerinde Otelin kapasitesi üzerinde rezervasyon alması ''Short'' halleri mücbir sebep olarak değerlendirilir ve acenta zorunlu nedenle belirlenmiş konaklama otelinde değişiklik yapabilir. Bu nedenle Acentamız tur süresince konaklama otellerinde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

 * HAVAYOLU / TREN / GEMİ SEYAHATİ ULAŞIMLARI : Bizce Tatil Tur planları içerisinde, Acentanın kendi sağladığı kara ulaşımları haricinde başka seyahat şirketleri tarafından sağlanan hava- deniz - demiryolu - kara ulaşımları ve bu taşıcıya ait bilet içeren seyahatler bulunabilir. Bu gibi ulaşımlarda ilgili taşıyıcının Bilet ve Taşıma kuralları geçerlidir. Taşıyıcı şirketten kaynaklanan rotar, gecikme, iptal, overbook hallerinden acentamız sorumlu tutulamaz. Misafirlerimizin bu gibi taşıyıcıların sefer başlangıçlarına gecikmesi, seferi kaçırması hallerinde uğrayacağı maddi manevi zararı acentamız kabul etmemektedir. Tur planında bu başlıkta belirtilmiş türden biletli bir seyahat bulunuyorsa, Acentamızın bu ulaşım aracına ait misafir adına düzenlenmiş bilet temin etmekten başka bir sorumuluğunun bulunmadığını turu satan alan misafirimiz peşinen kabul eder. 

 * TUR PLANI SEYRİ : Tüm misafirlerimiz tur akış planına ve zamanlamalara riayet etmekle yükümlüdür. Tur programında gezilecek yerlerdeki süreler değişmemek şartıyla Rehber ve Acente tur programının gidişatı ve gezilecek yerlerin sıralamasını değiştirme hakkını tur boyunca saklı tutar. Tur grubunun tasarlanmış planın olağan akışından daha yavaş hareket etmesi, zamanlamalara riayet edilmemesi nedeniyle ziyaret edilemeyen yerler olması halinde misafirlerimizin herhangi bir tazminat hakkı yoktur. Tur esnasında Mücbir Sebep olarak adlandırılan; güzergah üzerinde yolun kapanması, kaza halleri, arıza halleri, gezi noktasında restorasyon çalışması, güvenlik nedeniyle giriş kısıtlaması, olumsuz hava koşulları vs. gibi durumlar oluşması durumlarında plan üzerinde yaşanabilecek aksamalardan acentemiz sorumlu tutulamaz.


İptal Şartları

Turlarımızda uygulanan iptal kurallarını ''iptal şartları'' başlığı bulunan bölümden detaylıca inceleyebilirsiniz. * Tüm katılımcılarımız Tur Programını, Ücrete Dahil olan - olmayan hizmetleri, uyarı ve önemli mesajları, genel kuralları, iptal şartlarını okumuş ve kabul etmiş olarak zamanında rezervasyonlarını yapmak ile yükümlüdürler.

https://bizcetatil.com/dogu-karadeniz-yaylalari-3gece-4gun
Bizce Tatil
Büyükşehir Mah. Başak Sokak Atrium Alişveriş Merkezi Büro Katları No:2 Kat:3 Daire:108 Beylikdüzü / İstanbul
0212 587 2200


Bu çıktı 28.03.2024 21:08 tarihinde verilmiştir. Bizce Tatil tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.