Şanlıurfa Gaziantep Kültür ve Lezzet Turu (2Gece 3Gün) Tur Programı

ŞANLIURFA GAZİANTEP TURU

2 GECE 3 GÜN - UÇAK Gidiş - UÇAK Dönüş

(1.Gün  Cuma)
Pegasus ile İstanbul Sabiha Gökçen - Gaziantep Gidiş
Gaziantep Kültür ve Lezzet Gezisi,

(2.Gün Cumartesi)
Halfeti, Tekne Turu, Şanlıurfa Kültür ve Lezzet Gezisi
(3.Gün  Pazar)
Şanlıurfa, Harran, Göbeklitepe Kültür ve Lezzet Gezisi,
AnadoluJet ile Şanlıurfa-İstanbul Sabiha Gökçen Dönüş

Gidiş Dönüş Uçak Bileti & Tüm gezi transferleri & 2 Gece 5* Otel Konaklaması & Rehberlik & 2 Kahvaltı & 1 Akşam Yemeği & Halfeti Tekne Turu & Seyahat Sigortası Tur ücretlerine Dahildir.

Tüm Kredi Kartlarına Vade farksız 4 Taksit ile Ödeme imkanı.

Kalkış Yerleri: İstanbul
PROGRAM
1 Gün: ( İSTANBUL - G.ANTEP Uçuşu ), GAZİANTEP TURU – ZEUGMA – BEY MAHALLESİ

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Pegasus Havayolları’nın PC2404 sayılı 07:00’da hareket edecek olan Gaziantep uçağı ile yolculuğumuza başlamak için en geç 05:30’da havalimanında buluşuyoruz. Yaklaşık bir buçuk saatlik yolculuk sonrası 08:30’da Gaziantep’e varıyoruz. Öncelikle ilk ziyaret noktamız Zeugma Mozaik Müzesi olacaktır. 2011 yılında açılmış olan, 1700 metrekare büyüklüğü ile dünyanın sayılı mozaik müzelerinden biridir. Gerek mimarisi gerekse teknolojik açıdan dünyanın önde gelen müzelerinden biri olan Zeugma Mozaik Müzesi iki bin yıllık mozaiklere ev sahipliği yapmaktadır. Müzede Birecik barajı kurtarma kazılarında gün ışığına çıkarılan Okeanos ve Tethys Mozaiği, Posedion Mozaiği, Akhileus Mozaiği gibi antik çağa ait birbirinden değerli eserleri görürken Çingene Kızı gibi dünyaca tanınmış eşsiz bir eseri ziyaret etme ve detaylı bilgi alma şansına sahip oluyoruz. Zeugma Müzesi ziyaretimizin ardından öğle yemeği için restorana geçiyoruz. Öğle yemeğinin ardından ilk önce Panaroma Müzesi’ni ziyaret ediyoruz. Ardından ise Gaziantep’in eski yerleşim noktalarından olan Bey mahallesine geçiyoruz. Bey mahallesin de sırasıyla Kendirli Kilisesi, Aziz Bedros Kilisesi ve Kurtuluş Camisi’ni göreceğiz. Bey mahallesinin sokaklarında dolaşırken elbette bir kahve molası vermeyi de ihmal etmeyeceğiz. Kahve keyfi ile biraz dinlendikten sonra Kültür Yolu bölgesine geçeceğiz. Burada Emine Göğüş Mutfak Müzesi, Hamam Müzesi’ni gördükten sonra hanlar ve çarşılar bölgesine geçiyoruz. Gümrük Han, Zeytin Han, Zincirli Bedesten, Bakırcılar Çarşısı, Elmacı Pazarının bulunduğu Hanlar ve Çarşılar bölgesinde hem alışverişlerimizi yapıyoruz hem de bölgeyi serbestçe geziyoruz. Alışveriş sonrası otelimize geçiyoruz. Kısa bir dinlenmenin ardından lezzetli bir menü eşliğinde akşam yemeği için restorana geçiyoruz. Yemek sonrasında otelimize geri dönüyoruz.


Sabah Kahvaltısı: Uçuş zamanına denk gelmektedir. Planlanmamıştır. ( Ücrete Dahil Değildir )  
Öğle Yemeği: Antep Restoranlarında Serbest olarak Alınacaktır.  ( Ücrete Dahil Değildir ) 
Akşam Yemeği: Restoranımızda Yöresel Set Menü olarak alınacaktır. ( Ücrete Dahildir ) 
Konaklama: 5* Teymur Continental Hotel vb. 
Tur Mesafesi: Gaziantep  ( Yaklaşık 50 km)   
Otele Varış Saati: Otelimize Girişimiz 18.00 - 18.30 saatleri arasında olacaktır.

 



2 Gün: GAZİANTEP, HALFETİ, ŞANLIURFA

Otelimizde aldığımız açık büfe kahvaltı sonrasında ilk önce 2017 yılında yenilerek ziyarete açılan Gaziantep Arkeoloji Müzesi’ni ziyaret ediyoruz. Gaziantep Arkeoloji Müzesi Alt Paleolitik Dönem’den Cumhuriyet Dönemi’ne kadar olan sergileme üniteleriyle ziyaretçileri adeta geçmişten günümüze tarihsel bir yolculuğa çıkarmaktadır. Müze gezimizin ardından yaklaşık 1,5 saatlik yolculuğun ardından Fırat Nehri üzerinde kuzeyden güneye sıralanınca 4. baraj olan Birecik Barajı ile sular altında kalan siyah güllerin memleketi Halfeti’ye varıyoruz. Buradan grubumuza ait olan teknemize binerek Rum Kale, Tarihi Mağara Evleri ve sular altındaki yapıları görebileceğiniz Savaşan Köyü’nü gezeceğimiz Halfeti Tekne Turu 'muzu gerçekleştiriyoruz. Halfeti gezimizden sonra ise 1,5 saatlik bir yolculukla Şanlıurfa’ya varıyoruz. İlk önce öğle yemeği için Şanlıurfa mutfağının yöresel yemeklerini tadabileceğimiz Taş Saray Restoran’a geçiyoruz. Öğle yemeğinin ardından Türkiye’nin en büyük en modern müzesi olan ve Göbeklitepe’den çıkan eserlerin büyük bölümünün sergilendiği Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi’ni ziyaret ediyoruz. Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi’nde rehberimizin anlatımları ve müzenin görsel şovları eşliğinde kronolijik sıra eşliğinde Asur, Babil, Hitit çağları, Neolitik Devre, Kalkolitik Devre, Eski Tunç çağına kadar uzanan pek çok eseri görme imkanımız olacak. Şanlıurfa Arkeoloji müzesi gezimizin ardından ise dünyanın da sayılı mozaik müzelerinden biri olan Haleplibahçe Mozaik Müzesi’ne geçiyoruz. Haleplibahçe Mozaik Müzesi, mitolojide ismi sıkça geçen kadın savaşçılar Amazonların tasvir edildiği tek mozağide ev sahipliği yapmaktadır. Mozaikler, Amazon kadınlarının av sahnelerini, bazı hayvanları ve kişileri tasvir etmektedir. Savaşçı Amazon Kraliçelerinin tasvir edildiği mozaikler, dünyanın ilk ve en kıymetli mozaikleri kabul edilmektedir. Müze gezimizin ardından akşam katılacağımız sıra gecesi öncesinde dinlenebilmek için otelimize geçiyoruz. Dileyen misafirlerimizle bir Şanlıurfa geleneği olan Yemekli Sıra Gecesi’ne katılmak için en özel mekanlarından biri olan Nahrin Konak’a geçiyoruz. Yemek sonrasında otelimize geri dönüyoruz.

Sabah Kahvaltısı: Otelde Açık Büfe olarak alınacaktır. ( Ücrete Dahildir )  
Öğle Yemeği: Urfa Restoranlarında Serbest olarak Alınacaktır.  ( Ücrete Dahil Değildir ) 
Akşam Yemeği ve Urfa Sıra Gecesi:  Yöresel Yemekli Sıra Gecesi olarak alınacaktır. ( Ekstra - Ücrete Dahil Değildir ) 
Konaklama:  5* Nevali Hotel Hotel - Ş.Urfa  vb 
Tur Mesafesi: Gaziantep -Halfeti - Ş.Urfa  ( Yaklaşık 250 km)   
Otele Varış Saati: Otelimize Girişimiz 19.00 - 19.30 saatleri arasında olacaktır.

 



3 Gün: ŞANLIURFA, HARRAN, GÖBEKLİTEPE, (ŞANLIURFA - İSTANBUL UÇUŞU)

Otelimizde aldığımız açık büfe kahvaltı sonrasında ilk önce otelimizin hemen karşısında bulunan Balıklı Göl, Halil Rahman Gölü, Rızvaniye Camii, Mevledi Halil Camii’ni ziyaret ediyoruz. Ardından ise aracımızla 50 dakikalık yolculuk sonrasında Harran’a varıyoruz. Burada ilk olarak Harran’ın ortasında 22 mt yükseklikte yer alan Harran Höyüğü’nü, Türkiye’de İslamiyet döneminde kurulmuş en eski cami olma özelliğini taşıyan Harran Ulu Camisi’ni, Tarihi Surları ve Konik Kubbeli Harran Evleri'ni ziyaret ediyoruz. Fotoğraf ve çay/kahve molamızın ardında yeniden yola çıkarak Harran gezimizin sonrasında Şanlıurfa merkeze geri dönüyoruz. Öğle yemeğinde ise Şanlıurfa’nın meşhur ciğerinin tadına bakmak için Sembol Restaurant’a geçiyoruz. Öğle yemeğinin ardından yaklaşık 30 dk. sürecek yolculuk sonrasında Göbeklitepe’ye varıyoruz. Göbeklitepe’de insanlık tarihi hakkında bildiklerimizi yeniden düşünmemizi sağlayacak, yerleşik tarih anlayışını ve bilgilerini değiştirip, dinler tarihini sorgulatacak, bir kısmımızın varlığından haberi dahi olmadığı bir arkeolojik çalışma 1995 yılından beri devam ediyor. İnşası Milattan önce 12000 yılına uzanan Göbeklitepe tarihteki en eski ve en büyük ibadet merkezi olarak biliniyor. Rehberimizin anlatımları eşliğinde Göbeklitepe kompleksini geziyoruz. Göbeklitepe sonrasında artık sıra Şanlıurfa’nın çarşılarına geldi. Çarşılar bölgesinde yer alan Sipahiler çarşısı, Bakırcılar çarşısı, Kazaz pazarı ve Gümrük Han gezeceğimiz noktalardan bazılarını oluşturuyor. Çarşı gezilerimiz esnasında alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Çarşı gezimizi ve alışverişlerimizi tamamladıktan sonra İstanbul yolculuğumuz için Şanlıurfa Havalimanı’na doğru yola çıkıyoruz. Anadolujet’in TK7317 sayılı 19:50 uçağı ile İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na dönüyoruz.


Sabah Kahvaltısı: Otelimizde açık büfe olarak alınacaktır. ( Ücrete Dahildir )   
Öğle Yemeği:  Şanlıurfa Restoranlarında Serbest olarak Alınacaktır.  ( Ücrete Dahil Değildir ) 
Akşam Yemeği: Uçuşa denk gelmektedir. Planlanmamıştır.  ( Ücrete Dahil Değildir ) 
Konaklama: Tur Programı sona ermiştir Bugün Herhangi bir konaklama bulunmaz.
Tur Mesafesi: Şanlıurfa - Harran ve Çevre Gezisi  ( Yaklaşık 200 km)   

 



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
Tarih Seçenekler İki Kişilik Odada
Kişi Başı
Tek Kişi Ek Yatak1. Çocuk2. ÇocukTaksitler
10.05.20244* Şehir Otelleri13.900,00 TL15.500,00 TL 13.900,00 TL0 - 2 Yaş 8.500,00 TL
3 - 6 Yaş 9.900,00 TL
7 - 12 Yaş 11.900,00 TL
0 - 2 Yaş 8500.00 TL
3 - 6 Yaş 9.990,00 TL
7 - 12 Yaş 11.900,00 TL
Taksitler »
27.09.20244* Şehir Otelleri14.900,00 TL16.500,00 TL 14.900,00 TL--Taksitler »
11.10.20244* Şehir Otelleri13.900,00 TL15.500,00 TL 13.900,00 TL0 - 2 Yaş 8.500,00 TL
3 - 6 Yaş 9.990,00 TL
7 - 12 Yaş 11.900,00 TL
0 - 2 Yaş 8500.00 TL
3 - 6 Yaş 9.990,00 TL
7 - 12 Yaş 11.900,00 TL
Taksitler »
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • İstanbul Sabiha Gökçen - G.Antep Gidiş (Pegasus) Uçak Bileti
    Ş.Urfa - İstanbul Sabiha Gökçen Dönüş  (AnadoluJet) Uçak Bileti
  • Bölgede özel tur araçları ile ulaşım
  • 1 Gece 5* Teymur Continental Otel Konaklaması -G.Antep
  • 1 Gece 5* Nevali Otel Konaklaması - Ş.Urfa
  • 2 Sabah kahvaltısı ( Otelde Açık Büfe )
  • 1 Akşam yemeği ( Antep Gurme Lezzetleri - Set Menü  - Restoranda )
  • Halfeti Tekne Turu
  • Programda belirtilen geziler
  • Profesyonel Türkçe Rehberlik hizmetleri
  • Seyahat Güvence Poliçesi


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Müze Kart Ücreti.
    ( 65 yaş üzeri ve 18 yaş altı misafirlerimiz için ücretsizdir.)
  • Özel Müze Giriş Ücretleri.
  • Tüm Öğlen yemekleri.
  • 1 Gece Yemekli ''Sıra Gecesi''
    Yöresel Urfa yemekleri ve eğlencesi.
  • Kişisel Alışveriş ve harcamalar.


Kalkış Yerleri
  • Sabiha Gökçen Havalimanı (07:00)
Notlar

* SATIŞ & REZERVASYON : Satışa açık tüm turlarımıza BizceTatil.com internet adresimizden online olarak yada ofisimizi 0212 587 22 00 numaralı hattından arayarak REZERVASYON Yapabilirsiniz. Tur ödemesi, sadece Kesin Harekete geçmiş turlar için talep edilmektedir. Bu nedenle Rezervasyon ve ödeme işlemini birlikte gerçekleştirmeyi düşünüyorsanız, Ofisimizden Turun kesin hareketli olup olmadığını sorgulamanızı rica ederiz.

 * İLETİŞİM : Ofisimiz hafta içi 09:00 - 19:00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Mesai Saatleri dışında 0541 512 44 41 veya 0532 562 08 09 numaralı hattımızdan destek alabilirsiniz.

 * KESİN HAREKET & KİŞİ SAYISI : Konaklamalı Turlarımızda katılımcı sayısı en az 15 olmalıdır. Bu sayı üzerinde rezervasyon alan turlar Kesin harekete alınır. Ödeme sürecinde Turda yeter sayının altına düşülmesi halinde Acentemiz (en geç ) 3 gün kala turu iptal edebilir.

 * TUR ARACI : Tur katılımcısı 12 - 15 arası ise Minibüs araç, 16 - 31 arası ise Midibüs araç, 32 üzeri sayılarda Otobüs sınıfı araç hareket etmektedir.

 * ÇOCUK & BEBEK : Turlarımızda araç kapasitesi üzerii yolcu alınmamaktadır. Tumuzu satın alan 3 yaşından büyük tüm misafirlerimiz için koltuk tahsis edilmektedir. 0 - 2 Yaş grubu Bebekler turumuza ücretsiz ve koltuk almadan Anne kucağında seyahat edecek şekilde katılmaktadır.

 * ARAÇ YERLEŞİM PLANI : Tur araçlarımızda Rezervasyon ve Ödeme sırasına göre yerleşim planı yapılmaktadır. Ön koltuklarda oturmak isteyen misafirlerimmiz fark ödemesi yaparak bu koltukları satın alabilirler. Günübirlik Turlarda 1-2-3-4 nolu koltuklar için 30 TL, 5-6-7-8 nolu koltuklar için 20 TL ücret alınmaktadır. Diğer koltuklara ait araç yerleşimi katılımcı sayısı göz önüne alınarak otomatik yapılır. Hiçbir surette Koltuk numarası garantisi verilmemektedir. Tüm misafirlerimiz hazırlanmış araç yerleşim planına uymakla yükümlüdür.

 * PROMOSYON + KADEMELİ FİYATLI TURLARDA ARAÇ YERLEŞİMİ : Belirli kontenjanlarla belirlenmiş, Kademeli artış gösteren Fiyat uygulanan Promosyon Turlarımızda yerleşim planında satın alınan ücrete göre yerleşim yapılır. Aracın ön bölümünden başlanılara, En yüksek fiyattan satın alan yolculardan, en düşük fiyatla satın alan yolculara doğru araç yerleşim planı hazırlanmaktadır.

 * KONAKLAMA OTELLERİ : Tur planları rezervasyon aşamasında konaklama yapılacak oteller ''Ve Benzeri'' olarak belirtilmiştir. Belirtilen Otel veya bu otele denk başkaca otellerde konaklama yapılacağı anlamına gelmektedir. Tur satışı tamamlandığında tur hareketinden 3 gün önce Kesin Konaklama yapılacak otel bilgileri misafirlerimize iletilir. Rezervasyon otellerinde Otelin kapasitesi üzerinde rezervasyon alması ''Short'' halleri mücbir sebep olarak değerlendirilir ve acenta zorunlu nedenle belirlenmiş konaklama otelinde değişiklik yapabilir. Bu nedenle Acentamız tur süresince konaklama otellerinde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

 * HAVAYOLU / TREN / GEMİ SEYAHATİ ULAŞIMLARI : Bizce Tatil Tur planları içerisinde, Acentanın kendi sağladığı kara ulaşımları haricinde başka seyahat şirketleri tarafından sağlanan hava- deniz - demiryolu - kara ulaşımları ve bu taşıcıya ait bilet içeren seyahatler bulunabilir. Bu gibi ulaşımlarda ilgili taşıyıcının Bilet ve Taşıma kuralları geçerlidir. Taşıyıcı şirketten kaynaklanan rotar, gecikme, iptal, overbook hallerinden acentamız sorumlu tutulamaz. Misafirlerimizin bu gibi taşıyıcıların sefer başlangıçlarına gecikmesi, seferi kaçırması hallerinde uğrayacağı maddi manevi zararı acentamız kabul etmemektedir. Tur planında bu başlıkta belirtilmiş türden biletli bir seyahat bulunuyorsa, Acentamızın bu ulaşım aracına ait misafir adına düzenlenmiş bilet temin etmekten başka bir sorumuluğunun bulunmadığını turu satan alan misafirimiz peşinen kabul eder. 

 * TUR PLANI SEYRİ : Tüm misafirlerimiz tur akış planına ve zamanlamalara riayet etmekle yükümlüdür. Tur programında gezilecek yerlerdeki süreler değişmemek şartıyla Rehber ve Acente tur programının gidişatı ve gezilecek yerlerin sıralamasını değiştirme hakkını tur boyunca saklı tutar. Tur grubunun tasarlanmış planın olağan akışından daha yavaş hareket etmesi, zamanlamalara riayet edilmemesi nedeniyle ziyaret edilemeyen yerler olması halinde misafirlerimizin herhangi bir tazminat hakkı yoktur. Tur esnasında Mücbir Sebep olarak adlandırılan; güzergah üzerinde yolun kapanması, kaza halleri, arıza halleri, gezi noktasında restorasyon çalışması, güvenlik nedeniyle giriş kısıtlaması, olumsuz hava koşulları vs. gibi durumlar oluşması durumlarında plan üzerinde yaşanabilecek aksamalardan acentemiz sorumlu tutulamaz.


İptal Şartları

Turlarımızda uygulanan iptal kurallarını ''iptal şartları'' başlığı bulunan bölümden detaylıca inceleyebilirsiniz. * Tüm katılımcılarımız Tur Programını, Ücrete Dahil olan - olmayan hizmetleri, uyarı ve önemli mesajları, genel kuralları, iptal şartlarını okumuş ve kabul etmiş olarak zamanında rezervasyonlarını yapmak ile yükümlüdürler.

https://bizcetatil.com/sanliurfa-gaziantep-kultur-lezzet-turu
Bizce Tatil
Büyükşehir Mah. Başak Sokak Atrium Alişveriş Merkezi Büro Katları No:2 Kat:3 Daire:108 Beylikdüzü / İstanbul
0212 587 2200


Bu çıktı 29.03.2024 09:54 tarihinde verilmiştir. Bizce Tatil tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.