Yunanistan Makedonya Turu (3 Gece Otel) Tur Programı

BULGARİSTAN, YUNANİSTAN, MAKEDONYA TURU 

3 ÜLKE ( Bulgaristan, Kuzey Makedonya, Yunanistan )
5 Şehir ( Sofya, Üsküp, Ohrid, Manastır, Edesse, Selanik, Kavala ) 

5 GECE 5 GÜN - Balkanlar Turu 
( 2 Gece Seyahati, 3 Gece 4* Otel Konaklaması ) 

Promosyonlu Tur Tarihleri
15.05.2020 Gece Çıkış - 19.05.2020 Gece İst. varış
( Gençlik ve Spor Bayramı Turu Kişibaşı 190 € )

 22.05.2020 Gece Çıkış - 26.05.2020 Gece İst. varış 
( Ramazan Bayramı Turu Kişibaşı 220 € )

Tarihinizi seçerek Online Rezervasyon yapabilirsiniz.

Kalkış Yerleri: İstanbuldan Gece Hareket
PROGRAM
1 Gün: İstanbul - Sofya

Akşam buluşma noktalarımızdan siz değerli misafirlerimizi alarak yola çıkıyoruz. (Kalkış saatlerinden en geç 15 dakika önce belirtilen yerlerde bulunmanız gerekmektedir.) Yaklaşık 2,5 saatlik yolculuğun ardından Kapıkule sınır kapısına varışımızda gümrük ve pasaport işlemlerinin tamamlanması ve ardından Bulgaristan’a geçerek, Plovdiv üzerinden Sofya’ya yol alıyoruz.



2 Gün: Sofya- Üsküp

Sabah saatlerinde Sofya’ya varışımıza müteakip, yapacağımız şehir turunda; St. Nedelya Klisesi, Rotunda Klisesi, Rus Klisesi, Aya Sofya Klisesi, Aleksandır Nevski Katedrali, Başbakanlık ve parlemento binaları ile Sofya Üniversitesi ve ulusal kültür sarayı ve Mimar Sinan tarafından tasarlanan Banyabaşı Camii görülecek yerler arasındadır. Vereceğimiz serbest zaman sonrasında Makedonya’ya ve Başkent Üsküp’e geçiyoruz. Varışımıza müteakip yapacağımız Panoramik Üsküp turumuza Üsküp Kalesi’nden başlıyoruz. Kalenin hemen yanından Vardar Nehrini ve Üsküp’ün mahelelerini tepeden görüyoruz. Ardından Türk Çarşısı içindeki Osmanlı mimarisindeki sokaklardan yürüyerek, Mustafa Paşa Cami, Arasta Cami, Kurşunlu Han, Sulu Han, Çifte Hamam, Kapan Han ve Davutpaşa Hamamını görüyoruz. Üsküp’ün Sembolü olan Osmanlı döneminde yapılmış olan Taş Köprü üzerinden Vardar Nehrini geçerek Yeni Üsküp bölgesine geçiyoruz. Üsküp 2014 Projesi adı ile Üsküp’ün çehresini değiştiren ve değiştirecek eserleri görüyoruz. Bu eserlerin en başında yapımı Eylül 2011’de tamamlanmış Büyük İskender Heykeli bulunmaktadır. Ardından II.Filip Heykeli, Arkeoloji Müzesi, Zafer Takı, Çar Samuel Heykeli ve 1.Justinyanus Heykeli bu proje dahilinde göreceğimiz diğer eserlerdir. Yürüyüş turumuza dünyaca tanınmış ünlü yardımsever Rahibe Teresa adına yapılan anı evi ile devam ediyor ve Eski Tren İstasyonunda turumuzu tamamlıyoruz. Vereceğimiz serbest zaman ardından Üsküp’teki otelimize transfer, yerleşme ve geceleme. Dileyenler Üsküp’ün heyecanlı gece hayatına dâhil olabilir. Geceleme otelimizde.

 



3 Gün: Üsküp - Kalkandelen (Tetovo) - Ohrid

Sabah kahvaltı ardından Balkanların en önemli turizm bölgelerinden biri olan Ohrid’e hareket. Yol üzerinde büyük çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Makedonya’nın en büyük üçüncü kenti Tetova’yı (Kalkandelen) ziyaret ediyoruz. Osmanlı Öyle silahlar yapılırmış ki burada, kalkanları delermiş, o nedenle bu adı almış... 1495 yılında iki kızkardeşin desteğiyle yapılmış, duvarları rengârenk süslenmiş görkemli Alaca Cami’yi gördükten sonra yolumuza devam ediyoruz. Ohri Kalesini panoramik olarak otobüsten görüyoruz. Ohri’ye varış ardından yapacağımız kısa bir yürüyüş ile Ohri Camii, Ohri Çarşısı, Safranbolu evlerini andıran mimarisi ile Eski Osmanlı Evleri, Aya Sofya ve Aziz Kaneo Kiliseleri ve balkanların en büyük ve en popüler göllerinden biri olan Ohri gölü görülecek yerler arasındadır. Burada vereceğimiz serbest zamanda bayanlar, dünyaca ünlü Ohrid İncisi satın alma imkanı bulabilirler. Arzu edenler serbest zamanda ekstra olarak düzenlenecek Tekne ile St.Naum turuna katılabilirler. (30.-€) Ohrid gölünde tekne ile yerel müzikler eşliğinde eğlenerek ve Ohrid gölünün müthiş manzarasını izleyerek gideceğimiz bu turumuzda Ortodoksların en kutsal manastırlarından biri olan St.Naum Manastırını ve çevresinde Ohri gölünü oluşturan tabiat mucizesi su kaynaklarının görüyoruz. Ardından otelimize transfer ve yerleşme. Arzu edenler ekstra olarak düzenlenecek Makedonya Taverna Gecesinde hem Makedonya’nın yerel yemeklerini tatma, hem de Makedon Müzikleri ve Folklor gösterileri ile Makedonya kültürünü yakından tanıma fırsatına sahip olacakları Makedon Gecesi Turu’na katılabilirler. (35.-€) Geceleme otelimizde. Dileyenler Ohrid’in sabahın ilk ışıklarına dek devam eden heyecanlı gece hayatına dâhil olabilir.

 



4 Gün: Ohrid - Bitola - Edessa- Selanik

Erken alacağımız kahvaltı ardından saat 07:00’de otelimiz çıkış işlemlerinin yapılması ardından ( Manastır ) Bitola’ya hareket. Varışımıza müteakip yapacağımız panoramik turda, Yeni Cami, Türk Çarşısı, (Elveda Rumeli dizisindeki tarihi sokaklar), Kapalı Çarşı, İshak Paşa Cami ve Saat Kulesini görüyoruz. Ardından Şirok Sokak olarak adlandırılan Bitola çarşısında yürüyüş yapıp, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Atatürk’ün okuduğu askeri okul İdadi’yi görüyoruz. Sonrasında Edessa’ya hareket ediyoruz. Yaklaşık 2 saatlik bir yolculuk ardından Şelalesi, Osmanlı mimarisini taşıyan evleri ile keyifli bir şehir olan Edessa'ya varıyoruz. Burada yapacağımız yürüyüşümüzün ardından keyifli bir güzelliği olan şelale bölgesinde fotoğraf molası veriyoruz. Moamızın ardından ayrılarak Selanik'e seyahat ediyoruz. Selanik’e ulaşmamızın ardından, kafeleri ve mağazaları ile meşhur Aristotales meydanı ve Kordon Boyundan geçerek, Beyaz Kule’de şehri tanıma için verilecek serbest zaman ardından yapacağımız panoramik şehir gezimizde, Büyük İskender heykeli, Döner Kule, Uluslarası Fuar alanı, Osmanlı Hamamı, Osmanlı Cami, Bedesten, Yunanistan Makedonya’sı Başkanlık Sarayı ve Yunanistan’ın en büyük Kilisesi olan Aya Dimitros Kilisesi görülecek yerler arasındadır. Ardından otelimize transfer ve yerleşme. Arzu edenler ekstra olarak düzenlenecek Yunan Sirtaki Taverna Gecesinde hem Yunanistan’ın yerel yemeklerini tatma, hem de Yunan Müziklerini yakından tanıma fırsatına sahip olacakları Sirtaki Turu’na katılabilirler. Geceleme otelimizde.

 



5 Gün: Selanik - Kavala - İstanbul

Sabah otelimizde aldığımız kahvaltının ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Atatürk’ün doğduğu ve yaşadığı evi ziyaret ettikten sonra Selanik'tan ayrılıyor ve Kavala’ya devam ediyoruz. Kavala’ya varış. Kavala panoramik şehir turu; İmarethane, Su Kemerleri, Kavalı Mehmet Ali Paşa’nın konağı, Kavala Kalesi (panoramik olarak), Belediye Binası, Kavala çarşısı, Kordon görülecek yerler arasındadır. Kavala'da yemek molasında Yunanistan’ın meşhur deniz ürünleri ve mezelerinin tadına bakma fırsatı bulacağız. Şehri tanıma ve yemek için verilecek serbest zaman sonrası Batı Trakya olarak adlandırılan İskeçe, Gümülcine ve Dedeağaç şehirlerini panoramik olarak gezerek dönüşümüzü gerçekleştiriyoruz. Gümrük işlemlerimizi takiben Türkiye'ye giriş yaparak gece saatlerinde İstanbul’a ulaşıyoruz. Bir sonraki turumuzda görüşmek dileği ile sizlerden ayrılıyoruz. Misafirlerimizi Tur başlangıcında aldığımız Hareket noktalarımızda tekrar bırakarak programımızı tamamlıyoruz.

 



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Gidiş-dönüş ulaşım
  • 3 Gece 4* Şehir Otellerinde konaklama
  • 3 Sabah Kahvaltısı (Otellerde )
  • Araç içi ikramlar
  • Tüm geziler ve Şehir turları
  • Rehberlik
  • Gümrük geçişleri ve şehir vergileri


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Yolculuk süresince alınan ekstra yiyecek ve içecekler,
  • Diğer harcamalar,
  • Kişisel yiyecek ve çeşitli alışverişler, 
  • Tüm Öğlen yemekleri,
  • Tüm Akşam yemekleri,
  • Makedon Gecesi 35 €
    ( Set Menü Yemek + Eğlence + Show Programı )
  • Yunan Sirtaki Gecesi 45 €
    ( Set Menü Yemek + Eğlence + Show Programı )
  • Extra Ohrid Gölü, St.Naum Turu 30 €
    ( Göl kaynaklarına ulaşım ve tekne turu )
  • Extra aktiviteler,
  • Yunanistan Schengen vizesi 150 €
    ( Yeşil Pasaport ve Geçerli Schengen vizeli yolcular için Vizesizdir.)


Kalkış Yerleri
  • Beylikdüzü (00:00)
  • Kadıköy Evlendirme D. (23:00)
  • Mecidiyeköy (23:20)
  • Bakırköy E-5 (23:35)
Notlar

* SATIŞ & REZERVASYON : Satışa açık tüm turlarımıza BizceTatil.com internet adresimizden online olarak yada ofisimizi 0212 587 22 00 numaralı hattından arayarak REZERVASYON Yapabilirsiniz. Tur ödemesi, sadece Kesin Harekete geçmiş turlar için talep edilmektedir. Bu nedenle Rezervasyon ve ödeme işlemini birlikte gerçekleştirmeyi düşünüyorsanız, Ofisimizden Turun kesin hareketli olup olmadığını sorgulamanızı rica ederiz.

 * İLETİŞİM : Ofisimiz hafta içi 09:00 - 19:00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Mesai Saatleri dışında 0541 512 44 41 veya 0532 562 08 09 numaralı hattımızdan destek alabilirsiniz.

 * KESİN HAREKET & KİŞİ SAYISI : Konaklamalı Turlarımızda katılımcı sayısı en az 15 olmalıdır. Bu sayı üzerinde rezervasyon alan turlar Kesin harekete alınır. Ödeme sürecinde Turda yeter sayının altına düşülmesi halinde Acentemiz (en geç ) 3 gün kala turu iptal edebilir.

 * TUR ARACI : Tur katılımcısı 12 - 15 arası ise Minibüs araç, 16 - 31 arası ise Midibüs araç, 32 üzeri sayılarda Otobüs sınıfı araç hareket etmektedir.

 * ÇOCUK & BEBEK : Turlarımızda araç kapasitesi üzerii yolcu alınmamaktadır. Tumuzu satın alan 3 yaşından büyük tüm misafirlerimiz için koltuk tahsis edilmektedir. 0 - 2 Yaş grubu Bebekler turumuza ücretsiz ve koltuk almadan Anne kucağında seyahat edecek şekilde katılmaktadır.

 * ARAÇ YERLEŞİM PLANI : Tur araçlarımızda Rezervasyon ve Ödeme sırasına göre yerleşim planı yapılmaktadır. Ön koltuklarda oturmak isteyen misafirlerimmiz fark ödemesi yaparak bu koltukları satın alabilirler. Günübirlik Turlarda 1-2-3-4 nolu koltuklar için 30 TL, 5-6-7-8 nolu koltuklar için 20 TL ücret alınmaktadır. Diğer koltuklara ait araç yerleşimi katılımcı sayısı göz önüne alınarak otomatik yapılır. Hiçbir surette Koltuk numarası garantisi verilmemektedir. Tüm misafirlerimiz hazırlanmış araç yerleşim planına uymakla yükümlüdür.

 * PROMOSYON + KADEMELİ FİYATLI TURLARDA ARAÇ YERLEŞİMİ : Belirli kontenjanlarla belirlenmiş, Kademeli artış gösteren Fiyat uygulanan Promosyon Turlarımızda yerleşim planında satın alınan ücrete göre yerleşim yapılır. Aracın ön bölümünden başlanılara, En yüksek fiyattan satın alan yolculardan, en düşük fiyatla satın alan yolculara doğru araç yerleşim planı hazırlanmaktadır.

 * KONAKLAMA OTELLERİ : Tur planları rezervasyon aşamasında konaklama yapılacak oteller ''Ve Benzeri'' olarak belirtilmiştir. Belirtilen Otel veya bu otele denk başkaca otellerde konaklama yapılacağı anlamına gelmektedir. Tur satışı tamamlandığında tur hareketinden 3 gün önce Kesin Konaklama yapılacak otel bilgileri misafirlerimize iletilir. Rezervasyon otellerinde Otelin kapasitesi üzerinde rezervasyon alması ''Short'' halleri mücbir sebep olarak değerlendirilir ve acenta zorunlu nedenle belirlenmiş konaklama otelinde değişiklik yapabilir. Bu nedenle Acentamız tur süresince konaklama otellerinde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

 * HAVAYOLU / TREN / GEMİ SEYAHATİ ULAŞIMLARI : Bizce Tatil Tur planları içerisinde, Acentanın kendi sağladığı kara ulaşımları haricinde başka seyahat şirketleri tarafından sağlanan hava- deniz - demiryolu - kara ulaşımları ve bu taşıcıya ait bilet içeren seyahatler bulunabilir. Bu gibi ulaşımlarda ilgili taşıyıcının Bilet ve Taşıma kuralları geçerlidir. Taşıyıcı şirketten kaynaklanan rotar, gecikme, iptal, overbook hallerinden acentamız sorumlu tutulamaz. Misafirlerimizin bu gibi taşıyıcıların sefer başlangıçlarına gecikmesi, seferi kaçırması hallerinde uğrayacağı maddi manevi zararı acentamız kabul etmemektedir. Tur planında bu başlıkta belirtilmiş türden biletli bir seyahat bulunuyorsa, Acentamızın bu ulaşım aracına ait misafir adına düzenlenmiş bilet temin etmekten başka bir sorumuluğunun bulunmadığını turu satan alan misafirimiz peşinen kabul eder. 

 * TUR PLANI SEYRİ : Tüm misafirlerimiz tur akış planına ve zamanlamalara riayet etmekle yükümlüdür. Tur programında gezilecek yerlerdeki süreler değişmemek şartıyla Rehber ve Acente tur programının gidişatı ve gezilecek yerlerin sıralamasını değiştirme hakkını tur boyunca saklı tutar. Tur grubunun tasarlanmış planın olağan akışından daha yavaş hareket etmesi, zamanlamalara riayet edilmemesi nedeniyle ziyaret edilemeyen yerler olması halinde misafirlerimizin herhangi bir tazminat hakkı yoktur. Tur esnasında Mücbir Sebep olarak adlandırılan; güzergah üzerinde yolun kapanması, kaza halleri, arıza halleri, gezi noktasında restorasyon çalışması, güvenlik nedeniyle giriş kısıtlaması, olumsuz hava koşulları vs. gibi durumlar oluşması durumlarında plan üzerinde yaşanabilecek aksamalardan acentemiz sorumlu tutulamaz.


İptal Şartları

Turlarımızda uygulanan iptal kurallarını ''iptal şartları'' başlığı bulunan bölümden detaylıca inceleyebilirsiniz. * Tüm katılımcılarımız Tur Programını, Ücrete Dahil olan - olmayan hizmetleri, uyarı ve önemli mesajları, genel kuralları, iptal şartlarını okumuş ve kabul etmiş olarak zamanında rezervasyonlarını yapmak ile yükümlüdürler.

https://bizcetatil.com/tur-53-yunanistan-makedonya-turu-3-gece-otel.html
Bizce Tatil
Büyükşehir Mah. Başak Sokak Atrium Alişveriş Merkezi Büro Katları No:2 Kat:3 Daire:108 Beylikdüzü / İstanbul
0212 587 2200


Bu çıktı 16.04.2024 09:34 tarihinde verilmiştir. Bizce Tatil tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.